23. sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

04.12.2017.

Na sednici, od 4. decembra, članovi Odbora razmotrili su Predloga zakona o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu, razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović predstavio je članovima Odbora izvršenje budžeta za 2017. godinu, prihodnu i rashodnu stranu i naveo da, što se tiče makroekonomske situacije 2017. godina je zadovoljavajuća.

Članovima Odbora obrazložio je i predloženi budžet za 2018. godinu, ističući da je razvojni. Predviđeni budžet za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iznosi 44 milijarde dinara, a najznačajnije promene su na poziciji subvencija, koje su uvećane za 1.6 milijardi dinara, naveo je Mijailović i dodao da su predviđena povećanja i na poziciji kapitalnih ulaganja.

Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu, razdeo 24 članovima Odbora obrazložio je i državni sekretar resornog ministarstva Velimir Stanojević. Državni sekretar je naveo da su predložena raspoloživa sredstva za 2018. godinu 44 109 230 dinara. Subvencije u poljoprivredi iznose 34 315 130 dinara. Za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju koji se realizuju preko Uprave za agrarna plaćanja predviđeno je 30,6 milijardi dinara, i to za direktna plaćanja oko 21 milijarda dinara, za mere ruralnog razvoja 5 210 000 000 dinara.

Pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Bojan Živković govorio je o predloženom budžetu koji se odnosi na rad Uprave i naglasio da je predviđen uvećani iznos novca za subvencije. Govorio je i o učešću u realizaciji evropskih IPARD fondova.

Nakon rasprave, Odbor je prihvatio u načelu Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu, razdeo 24 - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Marijan Rističević, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Mladen Lukić, Vladimir Đurić, Žarko Bogatinović, Nada Lazić, Radovan Jančić, Milorad Mirčić, prof. dr Miladin Ševarlić, Milija Miletić, dr Ljubinko Rakonjac, Tijana Davidovac, Olivera Ognjanović i Jasmina Obradović.

Prisutni članovi

...

Mladen Lukić

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Đurić

Stranka moderne Srbije
...

Žarko Bogatinović

Srpska napredna stranka
...

Nada Lazić

Liga socijaldemokrata Vojvodine
...

Radovan Jančić

Srpska napredna stranka
...

Milorad Mirčić

Srpska radikalna stranka
...

Milija Miletić

Ujedinjena seljačka stranka
...

Ljubinko Rakonjac

Zeleni Srbije
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Olivera Ognjanović

Srpska napredna stranka
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 04.12.2017, 14:56