11. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

09.03.2018.

Sednica broj: 11

Predsedavajuci: Marija Obradović

Odbor: Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove je, na sednici održanoj 9. marta, razmotrio u pojedinostima 10 predloga zakona koji su na dnevnom redu Prve sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini, za čije razmatranje je nadležan ovaj Odbor.

Na Predlog zakona o strancima podneto je 655 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili 17.

Narodni poslanici su podneli 264 amandmana na Predlog zakona o azilu i privremenoj zaštiti, od kojih je Vlada prihvatila 24, a Odbor 22. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, na član 50. Predloga zakona.

Od 178 amandmana podnetih na Predlog zakona o graničnoj kontroli, Vlada i Odbor prihvatili su 10. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, na član 70. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova narodni poslanici su podneli 91 amandman, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili devet.

Na Predlog zakona o nacionalnom DNK registru, podnet je 41 amandman, a Vlada i Odbor su prihvatili jedan.

Narodni poslanici su podneli 33 amandmana na Predlog zakona o jedinstvenom matičnom broju građana, a Vlada i Odbor su prihvatili pet.

Od 16 amandmana koji su podneti na Predlog zakona o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije, Vlada i Odbor su prihvatili dva.

Vlada i Odbor su prihvatili 28 amandmana od 186 podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Odbor je podneo i šest svojih amandmana na članove 6, 78, 79, 80, 93 i 110. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji, od 106 podnetih amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili 10.

Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od osam podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom redu i miru.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Marija Obradović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Stefana Miladinović, mr Milovan Drecun, Aleksandar Marković, Zoran Radojičić, prof. dr Zoran Dragišić, Dubravka Filipovski, mr Igor Bečić i Jasmina Obradović.

Prisutni članovi

...

Marija Obradović

Srpska napredna stranka
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Milovan Drecun

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Marković

Srpska napredna stranka
...

Zoran Radojičić Dveri

Srpski pokret Dveri
...

Zoran Dragišić

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Filipovski

Srpska napredna stranka
...

Igor Bečić

Srpska napredna stranka
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka

Diskutovano o aktima

Zakon o strancima

Zakon o azilu i privremenoj zaštiti

Zakon o graničnoj kontroli

Zakon o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova

Zakon o nacionalnom DNK registru

Zakon o jedinstvenom matičnom broju građana

Zakon o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o policiji

Zakon o izmenama Zakona o javnom redu i miru

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Kraljevine Belgije o policijskoj saradnji

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije o saradnji i zajedničkom delovanju

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa

Zakon o potvrđivanju Sporazuma o izmeni Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Španije o recipročnom priznavanju i zameni nacionalnih vozačkih dozvola

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Grčke o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Švedske o saradnji u oblasti sprovođenja zakona

Zakon o potvrđivanju Radnog aranžmana između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona (CEPOL)

Poslednji put ažurirano: 12.03.2018, 10:36