85. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

01.10.2019.

Na sednici od 1. oktobra 2019. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su u načelu više predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019. godini.

Članovi Odbora prihvatili su predlog predsednice Odbora dr Aleksandre Tomić da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 3, 4. do 6. i 7. do 9. dnevnog reda sednice.

Predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, o kontroli državne pomoći, o računovodstvu, o reviziji, o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita, o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom i o alternativnim investicionim fondovima, obrazložili su predstavnici Ministarstva finansija, a svoja mišljenja su dali i predstavnici Agencije za osiguranje depozita, Fiskalnog saveta i Parlamentarne budžetske kancelarije.

Nakon rasprave članovi Odbora prihvatili su u načelu sve predloge zakona i u nastavku sednice dali saglasnost na Predlog izmena finansijskog plana Fiskalnog saveta za 2019. godinu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Sonja Vlahović, Momo Čolaković, Olivera Pešić, dr Milorad Mijatović, Milorad Mirčić, Zoran Despotović, Srbislav Filipović, Veroljub Arsić, Aleksandar Stevanović, Zoltan Pek, Goran Kovačević, kao i narodni poslanik doc. dr Ivan Bauer koji nije član Odbora.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Milorad Mirčić

Srpska radikalna stranka
...

Zoran Despotović

Srpska radikalna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Arsić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 02.10.2019, 07:46