76. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

25.06.2018.

Sednica broj: 76

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora, od 25. juna, članovi Odbora razmotrili su amandmane na više predloga zakona koji su na dnevnom redu Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, a koje je podnela Vlada.

Odbor je ocenio da je 583 amandmana koji su podneti na Predlog zakona o ratnim memorijalima, 582 u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, podneto je 164 amandmana, a Odbor je ocenio da su podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o zapošljavanju stranaca, podneto je četiri amandmana, a Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, narodni poslanici podneli su 29 amandmana, a Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ocenio je da su podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, podneto je 130 amandmana, od kojih je Odbor odbacio 20.

Od 21 amandmana koji su podneli narodni poslanici na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, Odbor je ocenio da je 18 u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, podneto je devet amandmana, a Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani na ovaj predlog u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je od 73 amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, odbacio 20 amandmana.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Aleksandra Majkić, Neđo Jovanović, Krsto Janjušević, Srbislav Filipović, Bojan Torbica, Ivan Manojlović, Balint Pastor, Petar Petrović, Milena Ćorilić i Jasmina Obradović.

Prisutni članovi

...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Ivan Manojlović

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 25.06.2018, 16:24