96. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

13.02.2019.

Sednica broj: 96

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 13. februara, razmotreni su amandmani na predloge zakona koji su na dnevnom redu Jedanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, narodni poslanici podneli su devet amandmana, od kojih je ocenjeno da jedan amandman, na član 1. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Nataša Jovanović, nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Za preostale amandmane Odbor je ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na član 1. Predloga zakona amandman je podneo i Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, a Odbor je ocenio da je taj amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, podneto je 26 amandmana, od kojih je ocenjeno da jedan amandman, na član 9. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Nemanja Šarović, nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Za preostale amandmane Odbor je ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 25 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, kao i svih 14 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o učeničkom i studentskom standardu.

Članovi Odbora ocenili su da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije sva tri amandmana podneta na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, kao i oba amandmana podneta na Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, podneta su dva amandmana, za koje je Odbor ocenio da nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Vesna Nikolić Vukajlović, Srbislav Filipović, Bojan Torbica, dr Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Vesna Nikolić-Vukajlović

Srpska radikalna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 13.02.2019, 12:36