20. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

29.03.2019.

Sednica broj: 20

Predsedavajuci: Darko Laketić

Odbor: Odbor za zdravlje i porodicu

Članovi Odbora za zdravlje i porodicu su, na sednici održanoj 29. marta, razmotrili u pojednostima predloge zakona o zdravstvenom osiguranju, o zdravstvenoj zaštiti, o predmetima opšte upotrebe i o izmenama i dopunama Zakona o supstancama koje se koriste u nedozvoljenoj proizvodnji opojnih droga i psihotropnih supstanci.

Na Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju podneto je 78 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su 12 amandmana, i to na članove 10, 32, 34, 52, 94, 131, 134, 148, 197, 233. i 269. Predloga zakona, koje je podneo narodni poslanik doc. dr Darko Laketić i na član 22. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik dr Aleksandar Martinović.

Narodni poslanici podneli su 64 amandmana na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili osam, i to na članove 59, 60, 106, 168. i 206. Predloga zakona, koje je podneo narodni poslanik doc. dr Darko Laketić, na član 10. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Aleksandra Belačić, na član 221. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Mladen Grujić i na član 223. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Dragan Jovanović.

Na Predlog zakona o predmetima opšte upotrebe ukupno je podneto 13 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su devet amandmana i to na član 6. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Dubravko Bojić, na član 6. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Nataša Sp. Jovanović, na član 8. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Šešelj, na član 12. Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Ružica Nikolić, na naslov iznad glave V Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Milorad Mirčić, na član 21. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Tomislav Ljubenović, na član 21. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Nikola Savić, na član 91. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik doc. dr Darko Laketić i na član 97. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik Nemanja Šarović.

Odbor je radi usaglašavanja podneo više svojih amandmana i to: jedan amandman na članove 4, 16. i 84. Predloga zakona, amandmane na nazive odeljaka iznad članova 62, 63, 70, 73, 74. Predloga zakona i jedan amandman na član 102. Predloga zakona.

Narodni poslanici podneli su ukupno sedam amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o supstancama koje se koriste u nedozvoljenoj proizvodnji opojnih droga i psihotropnih supstanci. Vlada i Odbor prihvatili su jedan amandman, i to na član 19. Predloga zakona, koji je podneo narodni poslanik doc. dr Darko Laketić.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora doc. dr Darko Laketić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: prim. dr Milovan Krivokapić, Milena Bićanin, dr Danica Bukvić, dr Desanka Repac, Radoslav Jović, dr Ljubica Mrdaković Todorović, prof. dr Milan Knežević, dr Svetlana Nikolić Pavlović, dr Danijela Stojadinović i dr Dragana Barišić.

Prisutni članovi

...

Milovan Krivokapić

Srpska napredna stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Danica Bukvić

Socijalistička partija Srbije
...

Desanka Repac

Srpska napredna stranka
...

Radoslav Jović

Srpski pokret obnove Srpska napredna stranka
...

Ljubica Mrdaković Todorović

Srpska napredna stranka
...

Milan Knežević

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Nikolić Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Danijela Stojadinović

Socijalistička partija Srbije
...

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 29.03.2019, 11:00

Whoops, looks like something went wrong.