57. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

13.05.2019.

Na sednici Odbora, održanoj 13. maja, razmotreni su predlozi zakona koji su predloženi na dnevnom redu Pete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019. godini.

Članovi Odbora usvojili su, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, Predlog zakona o sprečavanju korupcije, kao i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koje je podnela Vlada.

Odbor je, u načelu, usvojio i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koji je podnela Vlada, Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je takođe podneo Visoki savet sudstva.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Aleksandra Majkić, dr Aleksandar Martinović, dr Mihajlo Jokić, Neđo Jovanović, Miletić Mihajlović, Đorđe Komlenski, Žarko Mićin, dr Balint Pastor i Marko Parezanović.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 13.05.2019, 18:32

Whoops, looks like something went wrong.