78. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

13.06.2019.

Na sednici od 13. juna 2019. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su Izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2018. godinu sa Izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji za period od 2013. do 2018. godine i Akcionim planom za njeno sprovođenje.

Izveštaj je predstavio direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, a nakon rasprave, članovi Odbora su utvrdili Predlog zaključka povodom razmatranja Izveštaja i uputili ga Narodnoj skupštini na razmatranje i odlučivanje.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su i prihvatili Zaključak Državne revizorske institucije kojim se ispravljaju tehničke greške u Izveštaju o radu Državne revizorske institucije za 2018. godinu.

Članovi Odbora obavili su i razgovor sa kandidatima za izbor člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić navela je da je 3. juna ove godine obavljeno testiranje svih prijavljenih kandidata i iznela podatke o osvojenim bodovima na testiranju. U nastavku rada obavljen je razgovor sa kandidatima i to: Mersihom Marković, Draganom Stanković Nikolić i Vladimirom Stanićem.

Nakon razgovora sa kandidatima Odbor je utvrdio Predlog odluke o izboru člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki predloživši Mersihu Marković i Predlog odluke uputio Narodnoj skupštini na razmatranje i odlučivanje.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoltan Pek, Veroljub Arsić, Srbislav Filipović, Miljan Damjanović, Olivera Pešić, Sonja Vlahović, Zoran Bojanić, Đorđe Kosanić, Goran Kovačević, Momo Čolaković, dr Milorad Mijatović, prof. dr Vladimir Marinković, Zoran Despotović i Milan Lapčević.

Prisutni članovi

...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Veroljub Arsić

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Miljan Damjanović

Srpska radikalna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Kosanić

Jedinstvena Srbija
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Vladimir Marinković

Socijaldemokratska partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Zoran Despotović

Srpska radikalna stranka
...

Milan Lapčević

Demokratska stranka Srbije
Poslednji put ažurirano: 13.06.2019, 12:21