116. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

17.07.2019.

Sednica broj: 116

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 17. jula, razmotreni su amandmani na predloge zakona koji su na dnevnom redu Četrnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ, narodni poslanici podneli su osam amandmana, a Odbor je utvrdio da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o trgovini, podneto je 59 amandmana, za koje je Odbor utvrdio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, kao i za svih 14 amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini.

Na Predlog zakona o robnim berzama, podneto je 37 amandmana, a članovi Odbora utvrdili su da su svi, izuzev amandmana na član 37. koji je podneo narodni poslanika Nikola Savić, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: doc. dr Mihailo Jokić, Neđo Jovanović, Vesna Nikolić Vukajlović, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Bajro Gegić, Elvira Kovač, Vojislav Vujić i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Vesna Nikolić-Vukajlović

Srpska radikalna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Bajro Gegić

Stranka demokratske akcije
...

Elvira Kovač

Savez vojvođanskih Mađara
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 17.07.2019, 10:39