39. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

20.05.2021.

Na sednici, održanoj 20. maja 2021. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su predloge zakona sa Dvanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini, na koje su narodni poslanici podneli amandmane.
Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je 12 amandmana, a članovi Odbora ocenili su da su svi podneti Zakoni u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Pod drugom tačkom dnevnog reda, Odbor je razmotrio Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji je podnela Vlada, u pojedinostima, na koji su narodni poslanici podneli 69 amandmana, a članovi i zamenici članova Odbora ocenili su da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na sednici Odbora, razmotren je i Predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, koji je podnela Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneta su dva amandmana, a Odbor je ocenio da su amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, koji je podnela Vlada, u pojedinostima, na koji je podnet jedan amandman. Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Željko Tomić, Olja Petrović, Vuk Mirčetić, Luka Kebara Uglješa Mrdić, Dubravka Kralj, dr Balint Pastor, Toma Fila, Srbislav Filipović, Ilija Matejić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović i Violeta Ocokoljić.

Prisutni članovi

...

Željko Tomić

Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Ilija Matejić

Srpska napredna stranka
...

Milenko Jovanov

Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Violeta Ocokoljić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 20.05.2021, 09:18