56. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

06.09.2021.

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo održanoj 6. septembra 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona koje je podnela Vlada:

Predlog zakona o zaštiti potrošača, u načelu,
Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti odbrane,
Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara,
Predloga zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – Studensko stanovanje,
Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač,
Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti odbrane i
Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o ukidanju viza za njihove državljane.


Predlog zakona o zaštiti potrošača obrazložio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić.

Članovi Odbora ocenili su da su svi gore navedeni predlozi zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora su, u nastavku sednice, utvrdili tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji će biti predstavljen na javnim slušanjima koja će organizovati Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, kao i tekst ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, koji će biti predstavljen na javnim slušanjima, koja će organizovati Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Sednici je predsedavala Jelena Žarić Kovačević, predsednica Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Nevena Veinović, Željko Tomić, Olja Petrović, Vuk Mirčetić, Luka Kebara, Uglješa Mrdić, Borisav Kovačević, Dubravka Kralj, Toma Fila, Arpad Fremond, Ilija Matejić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović i Violeta Ocokoljić.

Prisutni članovi

...

Nevena Veinović

Srpska napredna stranka
...

Željko Tomić

Nova Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Arpad Fremond

Savez vojvođanskih Mađara
...

Ilija Matejić

Srpska napredna stranka
...

Milenko Jovanov

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Violeta Ocokoljić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 06.09.2021, 09:05